Кулінарія

Салати з куркою і печерицями — кращі рецепти. Як правильно і смачно приготувати салат з курки з печерицями.

Загальні принципи приготування салатів з курки з печерицями

У пошуках нових і смачних рецептів салату господині переслідують не тільки доступність продуктів, але також їх корисність. Саме салати розцінюються як щось проміжне між основною стравою, які можуть включати легкі компоненти, як зелень, свіжі овочі, а також компоненти, що підвищують ситність страви, картопля, рис, квасоля тощо. Салати для святкових застіль, швидко готуються салати – різноманітність рецептів дає можливість реалізовувати свої вишукані кулінарні уподобання. Сьогодні, коли велика увага приділяється приготування не тільки смачною, але і здорової їжі, при виборі інгредієнтів велике значення приділяється їх корисними властивостями. Можливо, саме це призвело до беззаперечної популярності м’яса курки та грибів, ажіотажно включаються в рецепти багатьох корисних салатів.

В якості реклама

М’ясо криці – найбільш частий гість на столі. Говорити про його користь можна нескінченно, не дарма його відводять до розряду дієтичних страв, і саме це м’ясо першим вводиться в раціон маленької дитини.

Гриби – печериці, не менш корисні. Включаються компоненти сприятливо впливають на нервову систему, покращують якість крові. Це тільки виходячи з медичних міркувань. У кулінарії гриби використовуються ще з давніх часів. Саме гриби у важкі часи замінювали м’ясо. Сьогодні печериці активно використовують у кулінарії, включають їх з супи, салати, в випічки, в пироги.

Поєднання м’яса курки, печериць та інших продуктів дозволяє приготувати смачні і корисні салати, які можуть зайняти гідне місце як на буденному, так і на урочистому столі.

Підготовка продуктів

Процес приготування салату з курки з печерицями дає можливість поєднувати різні продукти. В рецепт можуть входити як свіжі овочі, так і мариновані. Також не варто забувати про фрукти, вони здатні надати екзотичну нотку навіть простому рецептом. Що стосується основних інгредієнтів – курки та грибів, то м’ясо може бути відварною, копченим. Частіше використовується філе птиці, але можна взяти і м’ясо стегна, це вплине лише на калорійність салату. Гриби краще брати мариновані, але в деяких рецептах може знадобитися смаження свіжих печериць.

Рецепти салатів з куркою і печерицями:

Рецепт 1. Салат з курки з печерицями

Якщо Вам трохи набрид салат «Олів’є» і хочеться зробити невеликий перерывчик, радимо приготувати цей салат, можливо, Ви зможете поповнити список улюблених рецептів.

Необхідні інгредієнти:

куряче м’ясо – 400 г;

гірчиця – 1 ч. л. ;

печериці – 200 г;

солоні огірки – 3-4 штук;

рослинна олія – 2 ст. л. ;

картопля – 3 шт. ;

сметана – 3 ст. ложки;

зелена цибуля;

сіль, перець.

Спосіб приготування:

Незважаючи на достаток інгредієнтів, процес приготування салату досить простий. Пропонуємо докладну інструкцію:

1. Відварюємо в солоній воді куряче м’ясо. Нарізаємо кубиками.

2. Картоплю відварюємо «в мундирі». Нарізаємо кубиками.

3. Для салату потрібні свіжі гриби, нарізаємо їх на середні шматки і обсмажуємо, краще до тих пір, поки гриби не придбають золотистий колір. Після приготування викладаємо їх на окрему посудину.

4. Нарізаємо кубиками солоні огірки, додаємо їх до вже нарізаної картоплі і м’яса.

5. Подрібнюємо зелений лук, можна додати іншу зелень – за смаком.

6. У посудині змішуємо сметану, гірчицю, сіль і чорний перець, заправляємо соусом і всі приготовані інгредієнти – картопля, обсмажені гриби, м’ясо, солені огірки, зелений лук.

Рецепт 2. Салат з курки з печерицями та сиром

Рецепт листкового салату, але якщо час підтискає, то можна змішати приготовані інгредієнти і заправити майонезом.

Необхідні інгредієнти:

філе – 300 – 400 г;

невелика цибулина;

сир – 200 г;

майонез;

свіжі печериці – 200 – 300 г;

яйце – 3 шт. ;

рослинне масло.

Спосіб приготування:

Для початку слід відварити куряче м’ясо. До речі, можна додати трохи більше води і надалі використовувати отриманий бульйон для приготування супу. Отже, м’ясо повільно вариться в підсоленій воді, можна тим часом зайнятися печерицями. Нарізаємо їх на дрібні шматки і ретельно обсмажуємо, можна використовувати рослинне масло, також рекомендується розтопити вершкове масло або оливкова олія. Сюди ж додаємо дрібно нарізану цибулю і обсмажуємо до готовності лука. Потім викладаємо все в тарілку, щоб поступово процідити масло.

Отже, м’ясо приготувався, нарізаємо на шматочки. Для прикраси салату краще взяти красиві блюдця.

1 шар – м’ясо курки;

2 шар – тонким шаром викладаємо смажені гриби з цибулею;

3 шар – майонез, краще тонкий шар;

4 шар – прийшла черга до яєць, натираємо їх на тертці, можна і через дрібну і через крупну тертку – на розсуд господинь;

5 шар – змащуємо салат майонезом;

6 шар – заключний – натираємо сир.

Рецепт 3. Салат з курки з печерицями і ананасами

Пропонуємо Вашій увазі смачний і досить оригінальний рецепт салату з куркою, грибами і з ананасом. Крім свого приголомшливого смаку, представлений салат зовні схожий на торт і зможе прикрасити святковий стіл.

Інгредієнти:

курячі стегенця – 2 шт. ;

консервовані шампіньйони – 200 г;

ананаси – 300 г – консервовані або свіжі;

твердий сир – 100 г;

волоські горіхи – 100 г;

морква;

нежирний майонез;

яйця – 3 шт.

Спосіб приготування:

Для початку підготуємо всі продукти:

Відварюємо курячий окорочек. Остуджуємо, очищаємо від шкірки, виконання цієї умови обов’язково, нарізаємо на дрібні кубики.

Моркву і яйця також відварюємо до готовності, потім протираємо через крупну тертку.

Приступаємо до консервованим інгредієнтів – зливаємо рідину і нарізаємо кубиками печериці і ананас.

Сир, це повинен бути твердий сорт, натираємо на крупній тертці.

І ось зараз, коли всі інгредієнти готові, можемо приступити безпосередньо до складання салату.

Першим ділом в блюдце укладаємо м’ясо, а зверху промазуємо тонким шаром майонезу.

Потім викладаємо подрібнену ананас і половину протертого сиру.

Прийшла черга до грибів – розподіляємо їх тонким шаром.

Викладаємо моркву, а зверху черговий шар майонезу.

Останній шар залишається за курячими яйцями.

Приступаємо до прикраси. Краю салату прикрашаємо залишилися сиром. На центр салату насипаємо подрібнений волоський горіх.

Рецепт 4. Новорічний салат з курки, печериць, зеленого горошку.

Приготувати цей салат можна не тільки на новорічні свята, але і у звичайні дні.

Необхідні інгредієнти:

копчене куряче філе – 250 г;

сир – 100 г;

консервований горошок – 200 г;

печериці – 200 г;

сметана – 100 г;

майонез – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

Печериці нарізаємо пластинами і приблизно 2 хвилини відварюємо в кип’яченій воді. Проціджуємо. Копчене м’ясо нарізаємо кубиками. Зливаємо воду з зеленого горошку.

Інгредієнти з’єднуємо – м’ясо, тертий сир, гриби і зелений горошок.

Настав час соусу. Сметану змішуємо з майонезом, додаємо сюди ж спеції і зелень. Заправляємо салат соусом. Просто і зі смаком.

Рецепт 5. Салат з смаженої курки з печерицями і помідорами.

Хто не любить смажене, можуть використовувати відварене куряче м’ясо.

Необхідні інгредієнти:

куряче філе – 200 г;

яйця – 2 – 3 шт. ;

помідори 2 шт. ;

мариновані шампіньйони – 200 г;

консервована кукурудза – 200 г;

майонез;

рослинне масло.

Спосіб приготування:

1. Нарізаємо філе на шматочки і добре смажимо на олії.

2. Яйце і помідори нарізаємо кубиками.

3. Подрібнюємо гриби соломинками.

4. Проціджуємо консервовану кукурудзу.

5. Приготовані інгредієнти перемішуємо в глибокій мисці.

6. Заправляємо майонезом, додаємо сіль і спеції.

Корисні секрети і поради від кращих кулінарів

Приготувати смачний і незвичайний салат не так вже й складно. Спробуйте знайти в холодильнику кілька продуктів – м’ясо, яйця, помідори, перець, гриби, майонез. Перемішайте їх і насолоджуйтеся новими смаками. Для заправки можна використовувати сметану, майонез, не варто забувати і про йогурт!